top of page

Сучасні танці для дорослих у Львові: як навчитись танцювати і який стиль обрати?


Коли наші педагоги починали свій шлях в танцях, то не було так багато інформації про це, ніхто їм не міг порадити те, що дійсно допоможе. Кожен з них здобував знання власним досвідом, яким з тобою поділимося. Розуміємо, що може бути важко обрати стиль або зробити перших крок до улюбленого хобі.

В цій статті полегшимо тобі задачу, допоможемо визначитися та відповімо на основні питання. Го читати корисне:

Види сучасних танців

  1. Як обрати танцювальний стиль?

  2. Як навчитися танцювати з нуля?

  3. В якому віці краще починати танцювати?

  4. Що дають заняття танцями?

  5. Що краще обрати: танці чи фітнес?

  6. Які є танці для дорослих в Dance Studio DNA Львів?


Види сучасних танців

Танцювальні студії для дорослих пропонують дуже багато видів танців від класичного, джаз-модерну до dancehall чи afrobeat. Але маючи досвід наших педагогів за роки функціонування студії ми для себе виділили ТОП танцювальних стилів, які подобаються нашим студентам.


Hip-hop, хіп хоп танці

Найпопулярніший стиль танцю для дорослих і в цілому у світі.

Хіп-хоп танці Львів

Він один з найстаріших і став масовим завдяки реп-музиці й буму на хіп-хоп культуру у XX ст. Якщо придивитися до інших стилів танців, то там можна побачити багато базових рухів з hip-hop. Тому, якщо ти хочеш знати основи, то цей стиль для початку підійде тобі найкраще. Він універсальний і підходить як для дівчат, так і для хлопців.



High heels, хілс танці

Чуттєвий вид танців на підборах або без, який розкриває жіночність і сексуальність.

Хілс танці у Львові

Якщо тобі подобається така пластика, подача і хочеш навчитися рухатися так, як наші студенти, то можеш сміливо приходити. Не обов’язково відразу купувати туфлі для хілс, ти можеш прийти на пробне і відчути підходить тобі цей стиль чи ні. Heels танці можна починати з нуля. Для цього в нас є групи для початківців.



Jazz funk, джаз фанк

Джаз фанк танці у Львові

Джаз фанк, як танець виник на початку XXI ст. на базі хіп-хопу. Це комерційний танець, який став дуже популярним у світі. Найлегший стиль танців для початківців, але ти повинен бути меломаном, бо пісні джаз фанк хореографій можуть бути дуже різноманітними.



K-pop, к-поп танці

К-поп танці у Львові

Стиль k-pop виник на базі попмузики Південної Кореї. К-поп танці мають фанатів по всьому світу. Обирай цей стиль тоді, якщо ти обожнюєш слухати BLACKPINK, BTS, Stray Kids, TWICE, ITZY та інші.

Наші дорослі студенти не завжди обирають цей стиль, бо він не є базовим, але ти можеш до нас прийти в групи k-pop з нуля.




Dancehall, денсхол

Dancehall танці Львів

Стиль танцю денсхол виник на основі dancehall музики у 1980-ті роки. Відображає специфічну ямайську культуру. Денсхол танці мають різні категорії рухів: dancehall female, gun moves, smooth та інші. До нас на заняття можна прийти на dancehall choreo для дітей, підлітків і для дорослих та dancehall female для дівчат 16+ і жінок.



Contemporary, contemporary dance

Contemporary dance Львів

Це дуже популярний напрям сучасного сценічного танцю. Якщо ти обереш контемпорарі для регулярних занять, то вивчиш різні техніки рухів, дихання та роботи зі свідомістю. Танець підійде тобі, якщо любиш слухати спокійну музику і тобі подобається пластика, яку передає контемпорарі.



Choreography, dance choreography

Хореографія у Львові

Це суміш вуличних, стрітових стилів, які використовують хореографи для власних постановок. Якщо ти хочеш спробувати цей стиль, то зверни увагу на хореографа чи подобається його подача. Оскільки кожен танцівник унікальний, тому тобі повинен відгукуватись саме його стиль.



Як обрати танцювальний стиль?

Для того, щоб обрати стиль, необхідно розібратися у своїх вподобаннях. Ми тобі в цьому допоможемо кількома порадами:

  1. Визнач, яка музика у твоєму плей-листі змушує піднятися з крісла і пританцьовувати. Який це стиль музики? Якщо це реп, хіп-хоп, то придивися до стилів хіп-хоп або джаз фанк. Якщо це повільний соул, то спробуй хілс або контемпорарі. В першу чергу тобі повинна подобатися музика, під яку ти будеш танцювати на заняттях.

  2. Почитай про танцювальні стилі. Ми описали в цій статті короткий опис, а також на нашому сайті ти можеш отримати більше інформації та відео про кожен зі стилів.

  3. Підпишися на соціальні мережі танцювальних студій у Львові, а також на студію DNA в Instagram. Дивися відео хореографів та студентів, відмічай те, що тобі подобається, придивляйся до розкладу та обери ті групи, які хочеш спробувати.

  4. Обов’язково відвідай кілька пробних занять, тому що з одного разу ти можеш не зрозуміти до кінця, подобається тобі цей стиль та хореограф чи ні.

Читай, слухай, дивися і прислухайся до своїх відчуттів. Обирай те, від чого мурашки біжать по шкірі😌


Як навчитися танцювати з нуля?

  • Наважитися на зміни. Ми розуміємо, що страх не відпускає, ти можеш думати, що “в тій групі всі так гарно танцюють, а я ні”. Кожен проходив через невпевненість і тривожність, що у тебе нічого не вийде. Нашим студентам вдається його приборкати, тому в тебе теж вийде.

  • Запишися на пробне заняття і просто зроби цей перший крок до мрії.

  • Якщо після пробного ти обрав групу, то відвідуй її регулярно без пропусків. Найскладніше в танцях — це дисципліна і кількістю занять вимірюється твоє вміння танцювати.

Сучасні танці Львів

Через три місяці

Через пів року

Через рік

регулярних занять ти побачиш як змінилось твоє тіло і відчуття музики

навчишся запам'ятовувати хореографії й зможеш впевнено почуватись на відео

танці стануть невід’ємною частиною твого життя і будуть приносити насолоду

Маленькими кроками ми допоможемо тобі розкрити свій танцювальний потенціал 🧬


В якому віці краще починати танцювати?

В нашому суспільстві існує стереотип, що танці — це вид занять для молодих людей і ніби як в олімпійському виді спорту люди повинні завершувати кар’єру у 25 років, але танці — це не спорт. Це про відчуття власного тіла в музиці, про культуру та ком’юніті.

Звичайно, якщо ти хочеш виступати в театрах на сцені з артистами, то твоє тіло повинно володіти певними параметрами і на це впливає вік. Але якщо ти танцюєш для себе, то неважливо, в якому віці ти це робиш і коли починаєш. Якщо ти почнеш розпитувати людей, які танцюють про те, коли вони почали, то можеш отримати різні відповіді:








Підприємець

Матуся

Жінка

який нарешті знайшов вільний час, щоб 2 рази на тиждень займатися хіп-хопом.

після декрету, яка отримує впевненість та розкриває свою жіночність на heels чи dancehall female.

яка виростила дітей і нарешті може присвятити час собі на contemporary.


Що дають заняття танцями?


☑️ Розвиток координації

☑️ Впевненість у собі

☑️ Підтягнуте тіло, гнучкість

☑️ Нових друзів, ком’юніті

☑️ Відпочинок, перезавантаження

☑️ Розвиток креативності

☑️ Задоволення від улюбленої музики

☑️ Розкриття твоєї особистості

Вже після перших занять в нашій танцювальній студії ти відчуєш цю шалену енергію свободи і кайф, а з часом приєднаються гнучкість, впевненість і багато нових друзів. Танці — це не тільки фізична активність, але і найкращий спосіб попрощатися зі стресом та перемкнутися від буденних справ, особливо в час повномасштабної війни. Роздаємо дофамін професійно.


Що краще обрати: танці чи фітнес?

Здоров’я завжди в тренді, а танці та фітнес — це два потужних, але різних підходи до здорового способу життя.

Фітнес

Танці

🥴 Монотонне виконання вправ для прокачування певного м'яза

🤩 Захоплюєшся ритмом, кайфуєш від музики, забуваючи, що твоє тіло працює на 1000%

🙁 Кріпатура на ті м’язи, які ти пропрацьовував

😃 Щоразу нова кріпатура, бо кожного заняття включаються різні м’язи й працює все тіло

✍️ Одного разу в тебе кардіо, іншого силове тренування. Маєш планувати та розраховувати

💪 В процесі виконання хореографії кардіо тобі забезпечене. Кожне заняття починається з розминки, розтяжки та прокачування різних зон

😓 Націленість на тіло

😇 Націленість на духовний розвиток, рельєфне тіло як бонус

😔 Прийшов на тренування — пішов з нього

😎 Отримуєш друзів, готуєшся до знімання відео, концертів, виступів, відпочиваєш в кафе та на прогулянках. Група трансформується в ком’юніті

Основна відмінність в тому, що танці — це фітнес з емоціями😍

Ми впевнені, що після занять танцями з нашими хореографами ти забудеш про монотонні тренування на біговій доріжці чи в тренажерному залі, бо станеш танцезалежним. Так-так, з часом ти вивчиш хореографії і почнеш підтанцьовувати всюди та ловити себе на думці, що записатися до нас — це було найкраще рішення в житті.



Які є танці для дорослих в Dance Studio DNA Львів?

В нас є групи для різних рівнів підготовки, танці для дорослих і танці для дітей. Тобі залишається обрати зручний час і записатись до бажаного хореографа ти можеш на сторінці Розклад.

Підписуйся на наші соціальні мережі, щоб бути в курсі всіх подій та отримувати найсвіжішу інформацію від танцювальної студії DNA!😊

Якщо у тебе є питання чи сумніви — пиши нам в Instagram direct, з радістю допоможемо розібратись.


Дочитуй цей текст і го записуватися на пробне заняття! Будемо танцювати й кайфувати разом 💃🕺🎶

2 640 переглядів0 коментарів

Comentários


bottom of page